woensdag 31 oktober 2012

Bloemen voor op haar sjaal

Een nieuwe jas voor het meisje, iets te duur naar mijn zin, maar met een zelfgemaakte sjaal bespaar ik dan weer flink.

Een zachte tricot van de stoffenkraam in Oud Beijerland, dat is een goede en goedkope kraam. Daarnaast ook dezelfde kleur groene katoen gehaald voor de bloemen , en haken maar.

maandag 29 oktober 2012

Labels

Voor een markt in april , ben ik gevraagd een workshop te geven. In 45 minuten moeten vrouwen wat gaan maken en de opbrengst is voor het goede doel: Woord en Daad.

Maar dat is wel lastig...wat maak je in zo'n korte tijd? Nou een label dus.Leuk om aan een haakje te hangen, een deurknop of een ander opvallend plekje.
 
En vind je ze erg leuk, nou dan kan je deze labels  ook alvast maken op de workshop van 14 nov. Het past prima bij de advent labels- workshop. Dus wees welkom.

vrijdag 26 oktober 2012

De patchwork deken is een heel eind

Ik ben een deken aan het maken voor Elisabeth. Daar ben ik al een paar maanden of zo, mee bezig. De bovenkant is nu klaar. Mooi he? De kleine vierkantjes zijn van Tilda, van een pakket bij Pippos gekocht. Het uitzoeken ,en het aan elkaar naaien van alle kleine vierkantjes, was al een tijd geleden gebeurt. Gisteren eindelijk de randen gedaan.

De stofjes zijn zo schattig, maar duur.
Omdat dieTilda lapjes al prijzig genoeg waren heb ik de rest dus uit mijn eigen stoffenvoorraad gehaald. Ik had meer dan genoeg.


Ik maak wel vaker dekens. Elk kind heeft er minstens 1 , maar Elisabeth heeft er nu al 2 en met deze wordt dat 3. Maar deze is wel de grootste tot nu toe, het is dan ook mijn eerste deken op de maat van een 1 persoons bed. Ik maak op elke deken een klein zinnetje. Om het persoonlijk en af te maken.

maandag 22 oktober 2012

Een oefenlapje wordt pannelap.

Dit kinderkeukentje hebben we voor onze dochter gemaakt, toen zij twee werd.


Door een blogberichtje van vlijtig ben ik aan de haak gegaan met een patroon van http://www.ravelry.com/patterns/library/mindless-one-skein-scarf Het was een oefenlapje, en het werd een pannelap.

De pannenlap hangt mooi naast het andere lapje wat ik maakte toen we het keukentje gaven.
 

zaterdag 20 oktober 2012

Klaar maken voor de workshop Sinterklaas

Ik heb een enorme voorraad vilt gekocht, de workshop Sinterklaas kalender komt er aan. De voorbereidingen zijn begonnen.

En er worden bloemetjes voor mij gehaakt. Prachtig regelmatig, mooie kleuren: Gerrie bedankt.

vrijdag 19 oktober 2012

Verjaardag vieren

Verjaardag vieren , dat is met een zelfgemaakte kroon.


Een tafeltent , als kado, maar die is nog niet helemaal af. Al wel in gebruik.
En de naamslinger moet ook hangen. Dit is er een die al 3 jaar meegaat.

maandag 15 oktober 2012

Hoera een nieuw neefje

Helemaal blij zijn we met weer een nieuw neefje, wat een blij bericht.

Ik had als kado een stapeltje blauwe Lief spulletjes.Bordje,bestek, beker, enz. Daar hoorde nog een zelfgemaakt "iets" bij. Dat werd een muziek doosje, in dezelfde stijl. Van zeil , voor de stevigheid, en het is redelijk gelukt. Op de foto is het toch altijd anders dan in het echt.

De autootjes stof die ik op het stoffenspektakel had gekocht werd een slab, voor het spugen van kleine Benjamin.Altijd handig.

vrijdag 12 oktober 2012

Een lintbord, of memobord.

Gisteren was ik aan het opruimen en ik wilde mijn oude lintbord al bijna weggooien....maar opeens kwam er een wild plan langs en in een middag heb ik hem omgetoverd tot een mooi memobord voor in het toilet.

Half ziek heb ik deze stempel vanochtend nog even snel gemaakt. De stempelworkshop die kik gevolgd heb bij Kristel van www.vlijtig.blogspot.com die heeft echt geholpen. Zo snel was het nog niet gegaan. Nu hopen dat de jarige er blij mee is.
 

donderdag 11 oktober 2012

Als jongens een kadootje geven


 
Mijn jongens gingen deze week naar een feestje, en ik had een kado kaart van een speelgoed winkel gekocht. Maar dat is zooo saai, dat ik er voor allebei een portomoneetje bij maakte. Daarna een strik er omheen en het geeft gelijk wat leuker. Het zijn lieve vrienden en daar doe ik graag even mijn best voor. Tegelijkertijd ben ik druk met....

Het naaien van een tafeltent. Al heel lang wilde ik dat eens maken , nu Ruben bijna jarig is doe ik een poging. Als het af is verschijnt die vanzelf hier.

zondag 7 oktober 2012

Voor een foto-studio gemaakt.



Deze grappige wezens zijn Lens Poppen. Had ik nog nooit van gehoord, misschien jullie ook niet?
Ik heb ze gemaakt in opdracht van een jong en succesvol Barendrechtse Fotostudio. Zij willen met de lenspoppen kinderen laten lachen , en de zwarte lens wat minder eng maken.
Kijk eens op www.ineenlijstje.nl  Ze maken fantastische portretten.


woensdag 3 oktober 2012

Kleine dingen maken het leuk.

Afgelopen week nam onze Ruben afscheid van de Peuterspeelzaal. En met de pas gemaakte stempel maakte ik het kado zakje wat mooier. Het is ook handig , want as vrijdag is het Lerarendag , dan gebruik ik de stempel weer.

Onze Mees zit in groep 3 en schrijft dat het een lieve lust is. Hier staat fonetisch: Dit woord heb ik geleerd: Oog.


En weer een opdracht tissue dozen maken, het blijft leuk. Ze wilde os.een rode ruit , laat ik nou twee soorten hebben.....

dinsdag 2 oktober 2012

Kaartenrek wordt verjaardags rek


Het bovenste rek heb ik al een tijdje hangen in de woonkamer, helemaal leuk om het steeds te veranderen met mooie plaatjes en uitspraken. Voor de verjaardag van Mees heb ik het woord HOERA van vilt gemaakt en flink versierd met bloemetjes en stipjes. Met alleen maar foto's van Mees in het rek was het voor zijn verjaardag een vrolijk feest. Nu op naar de volgende verjaardag. Voor Ruben wil ik nog een tafeltent in elkaar te draaien...dat wordt een klus.